Chat with us, powered by LiveChat

Nadamo se da je Martingale strategija dobro uvežbana i da je donela dosta uspeha u praksi, jer sada ti predstavljamo novu – D’Alembert strategiju.

Odmah da se razumemo, strategija koja će ti 100% garantovati uspeh ne postoji. Koliko god da se osloniš na matematiku ili statistiku, uvek postoji onaj faktor sreće koji je nemoguće kontrolisati. Ipak, naravno da je moguće kreirati strategiju pomoću koje ćeš moći relativno uspešno da nastupiš, pa ćemo ti u narednim redovima predstaviti još jedan od sistema, koji ti može povećati šanse za uspeh u ovoj igri.

D’Alembert, kao i Martingale strategija, zasnovana je na progresiji nakon svakog gubitka, što znači da se ulog povećava posle izgubljenog kruga. Međutim, razlika je u tome što progresije nisu tako jake kao kod Martingalove strategije, gde se ulozi posle svakog gubitka dupliraju. Time je ujedno ispravljena najveća mana Martingale strategije – realna šansa da igrač bankrotira ili dostigne limit stola pre nego što vrati izgubljeno.

Kako funkcioniše D’Alembert strategija? Veoma lako. D’Alembert spada u red progresivnih strategija. Dakle, postaviš ulog (jedan čip) na jednu od spoljašnjih opcija par/nepar, crveno/crno, niski/visoki brojevi. Dok god dobijaš, ponavljaj ovo. Čim izgubiš, počni da povećavaš uloge za po jedan čip. Čim dobiješ posle toga, počni da oduzimaš po jedan čip. Cilj je da pratiš ovaj princip dok se ne vratiš na svoj osnovni ulog, tj. na jedan čip. Ako to ostvariš, imaćeš po jedan čip za svaki dobijeni spin. Jednostavno, zar ne?

Primer: Da bismo lakše objasnili, uzmimo da je jedan čip 100 RSD. Ulažeš 100 RSD na crno, ako padne crveno, gubiš. Tada kreće D’Alembert strategija, stavljaš 200 RSD na crno. Ako ponovo padne crveno, gubiš i ulažeš 300 RSD u sledećoj ruci. U slučaju novog pada, ulažeš 400 RSD. Već ovde vidimo, da je ulaganje mnogo manje, nego u slučaju Martingale strategije, pa tako i šansa da izgubiš ozbiljnu svotu novca. Da nastavimo, ako crno dođe, dobili ste 800 RSD i u sledećoj rundi ulažete čip manje, dakle 300 RSD. Ako ponovo prođete, osvojili ste 600 RSD i u ukupnom skoru ste 100 RSD u plusu.

Mana ove strategije ogleda se u činjenici da ćeš se ovom strategijom teško obogatiti, jer kako je progresija manja, tako su i dobici manji. Takođe, u slučaju dužeg niza gubitaka, koji nije toliko verovatan, ali bi ga valjalo uzeti u obzir, može da se dogodi da nećeš uspeti da pokriješ prethodne gubitke.

Zbog manjkavosti ovog sistema matematičari su izveli kontra verziju ovog sistema. Kontra D’Alembert funkcioniše tako što progresiju povećavate nakon dobijenog spina, a smanjujete nakon izgubljenog. U praksi se pokazalo da ti je za kontra D’Alembert sistem potrebno još manje novca, pa je kao takav dosta popularan kod početnika u ovoj najstarijoj kazino igri.

Nadamo se da će ti D’Alembert rulet sistem doneti profit prilikom igranja ruleta u Mozzartu ili u našem onlajn kazinu!

Podeli vest