Chat with us, powered by LiveChat
Do sada neviđeni Balkanski špijun! Glumačke legende u humanitarnoj predstavi za pomoć kulturi, ti šeruješ – Mozzart donira!
Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Mima Karadžić, Gordan Kičić, Branka Katić, uz domaćina Zorana Kesića spremaju spektakl koji će na Mozzartovom jutjub kanalu biti emitovan na Božić u 20 časova

„Soko zove orla, soko zove orla“, viče Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića! Orao pao, orao pao odgovara Mima Karadžić kao Đura! Vesna Trivalić ne prestaje da popuje, baš kao Danica, a u dosad neviđenoj postavi Kovačevićevog Balkanskog špijuna nastupiće i Gordan Kičić (Petar Markov) i Branka Katić (uloga ćerke Sonje). Domaćin Zoran Kesić upotpuniće spektakl koji glumačke legende u saradnji sa Mozzartom spremaju za Božić, preko Zoom-a, u produkciji Spotlight-a. Humanitarna predstava za pomoć UDUS-u biće emitovana na Mozzartovom jutjub kanalu 7. januara u 20 časova, a potom će biti dostupna za gledanje još 48 časova.

Kultura u doba korone bi mogla da bude opisana onom čuvenom rečenicom iz „Špijuna“ – ako me se sete, sete. Naša je dužnost da pomognemo onima koji tokom pandemije ne mogu da rade punom parom, niti da nastave da stvaraju kultna dela. Zato je veoma važno da se svi udružimo i pomognemo dramskim umetnicima – tokom prva 24 sata ti šeruješ predstavu, a Mozzart donira UDUS-u za fond solidarnosti. Što je više šerova, to će fond biti veći!

„Ideja je fenomenalna, izuzetno mi je drago što sam deo ove priče i fantastične ekipe. Imamo priliku da se ujedinimo i sakupimo sredstva za UDUS i kolege koje su u veoma nezavidnom položaju. Mislim da predstava dolazi u pravom trenutku, na Božić će svi biti kod kuće i moći će da nam pomognu da širimo duh praznika i darivanja, kako bismo zajedno dali podršku dramskim umetnicima. Veoma smo zahvalni Mozzartu, koji na pravi način podržava kulturu“, istakao je Gordan Kičić.

Glumci se odriču svog honorara za učesce i takođe ga doniraju UDUS-u, a kompletna postava i Mozzart pozivaju sve da šeruju i učestvuju u širenju lepe energije, svesti o stanju kulture pogođene kovidom. Svaki šer donosi nova sredstva za fond solidarnosti našeg reprezentativnog kulturnog udruženja.

„Tokom cele godine borili smo se protiv kovida, donirali više od milion evra zdravstvu, trudili se da kažemo hvala medicinirima kroz mnoge akcije… Sada smo osmislili način da ukažemo na situaciju u kojoj se nalazi kultura usred pandemije. Naše poslovanje je bilo zaustavljeno otkazivanjem sportskih događaja na dva meseca, a kulturni dogadjaji su suspendovani i ograničeni mnogo duže od toga. Odazvala su neka od naših najvećih glumačkih imena, legende koje su obeležile našu i jugoslovensku kinematografiju i zajedno pravimo predstavu za sve koji su sami u kovid bolnicama, za one koji kod kuće brinu o njima, za roditelje koji balansariju sa radom od kuće. Želimo da ova humanitarna verzija Balkanskog špijuna sve nasmeje i da barem u tih sat vremena mislimo samo na lepe stvari. Hvala glumcima na odvojenom vremenu, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće“, poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

„To je bila moja dužnost“, glasi čuvena replika iz „Balkanskog špijuna“. Da li ćeš i ti ispuniti svoju dužnost i pomoći kulturi da pregura težak momenat? Jedan šer, to je sve što je potrebno.

Podeli vest